Idag gjorde jag en kund som var svarthårig blond på fem timmar. Hon hade bokat en behandling som kallas för ”GO BLONDE” på salongen.

Att gå från att vara svarthårig till att bli blond på en dag är näst intill omöjligt på vissa hår. Men med rätt hår, rätt teknik och lång tid så är det möjligt. Idag hade jag en kund som hade svart hår med en väldigt ljus utväxt. Hon ville bli ljus i hela håret, och jag sa till henne att det förmodligen kommer ta tre gånger innan hon har sin drömhårfärg. Men efter många timmar lyckades jag ljusa upp hennes svarta hår!

Såhär gick det till:

Jag började med att göra en avfärgning(9%) och en olaplexbehandling, sedan fönade jag hela håret. Därefter applicerade jag en mörkare bottenfärg (5,1 med 6%) och gjorde ljusa slingor i hela håret(6 & 9%). Mellan de ljusa slingorna la jag en mörkare färg för att dämpa de röd/orange tonerna som hade kommit fram (8,71 med 6%). Efter det sköljde jag slingorna och tonade slingorna i en kallare ton (9,12 med 1,5%)

Jag använde olaplex i alla blekingar och färger som jag applicerade, och så gjorde jag även olaplex no2 efter färgbehandlingen.